040 - 25 15 892

voor al uw muzikale vragen

stuur ons een mail

en wacht op antwoord

 

Bart Candel

 

Vanaf mijn zesde drum ik al in bands. Op latere leeftijd, toen ik mijn eerste drumstel kreeg, nam ik privéles en bezocht ik clinics.

 

Op de middelbare school volgde ik het Kunst & cultuurprogramma waarin ik muziekles kreeg en regelmatig uitvoeringen had met school. In diezelfde tijd begon ik met vrienden een Funkband met eigen werk. Hier speelden we veel mee en zijn we succesvol regionale bandwedstrijden af gegaan.

 

In 2008 nam ik via school deel aan de jeugdjury van TROMP International Music Competition, om daar internationale strijkkwartetten van hoog niveau te mogen beoordelen.

 

In 2009 deed ik voor het eerst auditie in Amsterdam en Tilburg, waarna ik toegelaten werd aan de Fontys Rockacademie te Tilburg!

 

Na een jaar te hebben gestudeerd haalde ik mijn hoofdvak niet en nam ik een jaar voor extra zelfstudie. In dat jaar werd ik klaar gestoomd door Bart Nederhand (Peter Pan Speedrock).

Van hem kreeg ik nog eens de techniek en de nodige motivatie en drive om vervolgens opnieuw audities te gaan doen.

 

Ik deed auditie in Amsterdam, Tilburg en Rotterdam. In Rotterdam was ik toelaatbaar en in Tilburg opnieuw aangenomen! Ik besloot verder te gaan met mijn opleiding in Tilburg.

 

Ik deed ervaring op en werkte aan mijn veelzijdigheid door veel in bands te spelen. Binnen de richting ’sessiemuzikant’ kreeg ik een hoop theorie en les van Jurre Hogervorst, Eric Coenen en Frans de Berg. We speelden regelmatig met Gastzangers/-zangeressen. (Saskia Laroo, Ruud Hermans, Thomas Berge, Stevie Ann, Bertus Borgers, Jane Dare, John Henry).

 

Ook heb ik er hoofdvakles gehad van René Creemers, Florian Hoefnagels, Koen Lieckens en Arthur Lijten.

Daarnaast gaf ik van 2011 t/m juli 2015 zelfstandig les bij de drumschool ’DrumExperience’ in Eindhoven.

 

In het vierde jaar word ik door mijn opleiding en TAMA (http://www.tamadrum.co.jp/eu/index_bene.php), samen met een paar andere medestudenten, genomineerd voor de TAMA-award voor ’meest veelbelovende drummer van de Rockacademie’. Ik win hem niet, maar ben wel vereerd!

 

Ook ben ik druk bezig met een band met eigen werk ’A Name for the Moon’ (Alternatieve Pop), ontstaan binnen de Rockacademie en speel ik sinds een paar jaar bij een twee-wekelijkse top 40 sessie in Eindhoven en sinds 2015 met de coverband ’FUN Q’.

 

In Juni 2015 studeerde ik af aan de Rockacademie als uitvoerend muzikant.

 

Ik ben nog even leergierig en neem daarom nog steeds lessen bij verschillende drummers. Ik ben constant op zoek naar nieuwe projecten en mensen om mee te spelen.  Dit soort nieuwe ervaringen geven mij inspiratie en vertrouwen om er uiteindelijk mijn beroep van te maken!

 

 

drumles

zangles

pianoles

gitaarles

keyboardles

workshops

musicalles

basles

saxofoonles

Locatie

Bredalaan 66,  5652 JG Eindhoven

 

Dependance

Van Kanstraat 7, Eindhoven

 

Popei

Strijp S, Klokgebouw 300, Eindhoven

Dependance voor musicalles

Scholengemeenschap Augustinianum

van Wassenhovenstraat 26 Eindhoven

 

Locatie voor zangles en performance

ART Events

Akkerweg 15, 5706 LL Helmond

 

Telefoon 040 – 25 15 892

info@centrumvoorpopenjazz.nl

 

KvK 17247751

 

ontwerp en realisatie www.olafs.nl